5 motive sa scrii/trimiti texte corecte, coerente si organizate

 

lego1. Un text corect si organizat te poate avantaja fata de ceilalti sau daca te afli intr-un anturaj unde majoritatea oamenilor scriu si vorbesc corect/coerent, te tine in „joc”. Un exemplu: Vrei sa-ti cumperi un telefon dintr-un magazin online. Gasesti doua oferte similare care sunt in acelasi timp si cele mai bune. Unul dintre cele doua magazine online afiseaza informatia haotic si descrierea produsului este plina cu greseli gramaticale, al doilea organizeaza informatia intuitiv si descrierea produsului este impecabila, atat din punct de vedere gramatical, cat si ca structura. Din care magazin tinzi sa-ti achizitionezi telefonul?

2. Daca ai de a face zilnic cu oameni noi/clienti, textele incorecte/incoerente pot contribui la marirea efortului tau in vederea obtinerii rezultatelor dorite. De multe ori nu stim cu cine avem de a face si ce set de valori au persoanele respective. Unii considera foarte important sa primeasca texte corecte, altii nu. Insa toata lumea apreciaza daca nu trebuie sa descifreze ce mesaj vrei sa le transmiti.

3. Greselile gramaticale si lipsa structurii si a coerentei pot cauza neintelegeri. Clarificarea neintelegerilor te costa efort si timp, iar uneori chiar pierderi de orice natura. Daca de exemplu este sa alegi intre a obtine o favoare din partea unui coleg sau o reducere de pret de la un furnizor in 2 minute, in 60 de minute sau deloc, ma gandesc ca alegi prima varianta.

4. Greselile gramaticale si lipsa coerentei in mesajele tale te pot impiedica sa construiesti relatii valoroase.

5. In cazul in care este vital sa faci o prima impresie buna (ex. scrisoare de motivatie) un text corect si bine structurat poate sa-ti creasca sansele de reusita. Bineinteles si continutul trebuie sa fie corespunzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *