Unde sa incep invatarea limbii germane

baby-84626_640Dupa stabilirea motivului/motivelor mentionat/e in articolul precedent, „Vreau sa invat germana”, recomand sa abordezi pe cineva care cunoaste limba germana, are o vedere de ansamblu asupra limbii. Este un plus daca persoana respectiva a invatat limba ca o limba straina, pentru ca intelege, stie ce dificultati ai putea intampina pe parcurs. Bineinteles poti sa intrebi si un vorbitor nativ. Cu cat intrebi mai multi oameni, cu atat ai sansa sa culegi mai multe idei. Nu uita sa mentionezi intotdeauna motivul/motivele tau/tale. 

Alege-ti un mentor. Persoana respectiva va trebui sa te sustina pe tot parcursul procesului de invatare. Ei o sa-i prezinti si ideile adunate la pasul anterior si ea o sa le filtreze in functie de nevoile tale. Fiind in fata unei astfel de alegeri, sa ai in vedere sa alegi pe cineva care poate sa-ti ofere ajutor si feedback constant.

Stabileste cat timp vrei sa aloci invatarii. Cel mai eficient este daca inveti, exersezi zilnic.
Acum ca stii cat timp aloci invatarii, poti construi un plan de actiune impreuna cu mentorul tau. Planul trebuie sa fie strans legat de obiectivele si prioritatile tale. Din aceasta cauza nu intru in detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *