„Vreau sa invat germana”

 

sprechen sie deutschDe la multa lume aud afirmatia de mai sus si ii felicit pe toti pentru intentie/decizia deja luata. 🙂

Aici intervin cu o sugestie. A zice ca „vreau sa invat germana”, este o afirmatie prea generala. Iti recomand ca in momentul in care ai luat aceasta decizie, sa fii mai specific/a. Mai exact pune-ti intrebarea de ce vrei sa inveti limba. Doar ca sa inveti ceva, fara un motiv clar, este ineficient si contraproductiv. Ai o alta atitudine fata de invatat daca ai un scop bine definit.

Unii invata o limba straina ca sa-si antreneze mintea, altii ca sa poata avea o discutie simpla (despre vreme, munca, concediu etc.) cu un vorbitor nativ sau ca sa obtina un job s.a. Imagineaza-ti de exemplu ce bine te-ai simti in timp ce te afli in concediu in Mallorca, te intalnesti cu turisti din Germania si poti sa ai o discutie cu ei in limba lor materna. La randul lor ei vor aprecia eforturile tale.

Si nu in ultimul rand, cunoscand scopul exact, il ajuti si pe cel care iti va fi mentor pe parcursul procesului de invatare (cel putin in primele faze ale acestuia). Bineinteles scopul poate fi ajustat pe parcurs in functie de nevoile tale.

Cele de mai sus se aplica si in cazul in care iti propui sa inveti alte limbi straine decat germana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *